Sensationel VM-eliminator: Sarah Mahfoud bokser IBF-titelkamp mod sydafrikaner, der besejrede Dina Thorslunds kommende VM-modstander

IBF’s interkontinentale titel i fjervægt – og en status som officiel udfordrer til verdensmesteren - er på spil, når Sarah Mahfoud bokser officiel VM-eliminator mod Bukiwe ”Anaconda” Nonina.

Den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud, som er ubesejret i 7 kampe som professionel, bokser sit livs første titelkamp, når hun fredag den 18. januar træder op i ringen i Nykøbing F. Hallen.

 

Den danske fjervægter, som ligger nr. 1 på europaranglisten og dermed er officiel udfordrer til EM-tronen, har nu fået en enestående mulighed for også at blive officiel udfordrer til en VM-trone i et at de store, anerkendte VM-forbund.

 

International Boxing Federation (IBF) har nemlig valgt at sanktionere kampen mellem Sarah Mahfoud og sydafrikanske Bukiwe Nonina som en officiel eliminator til IBF’s VM-bælte. De to boksere kæmper helt konkret om IBF’s Interkontinentale titel, som i dette tilfælde baner vejen til den helt store VM-chance.

 

Der venter dog en meget svær opgave for Sarah Mahfoud. Det illustreres helt konkret ved, at den 27-årige Bukiwe Nonina er regerende WBF-verdensmester i bantamvægt, og at hun vandt denne titel sidste år ved at besejre en meget frustreret tyskeren Alesia Graf, som den 19. januar bokser VM-kamp mod danske Dina Thorslund i Struer. Sydafrikaneren har sidenhen forsvaret dette bælte yderligere to gange.

 

Sarah Mahfoud er imidlertid klar til IBF-titelkampen, ikke mindst fordi en sejr udløser en direkte adgangsbillet til en sensationel VM-kamp.

 

”Det kan jo ikke blive mere spændende. Det er nu, at det begynder at blive rigtigt sjovt. Jeg er spændt og glæder mig rigtig meget. Det er fedt, at Mogens Palle har fået forhandlet det på plads, og at jeg nu bokser på det dette niveau,” siger Sarah Mahfoud, som også glæder sig over, at hun forleden strøg til tops på europaranglisten:

 

”Jeg tror slet ikke, at jeg har forstået det endnu. Det begynder at ligne alt det, som jeg har drømt om. At se sit eget navn stå øverst på europaranglisten er helt vildt fedt. Og nu får jeg så denne titelkamp, som åbner op for en VM-kamp. Alt det, som jeg har kæmpet for og håbet på, da jeg debuterede som professionel, begynder at lykkes nu.”

 

Bukiwe Nonina (13-3-1) med tilnavnet ”Anaconda” skal sandsynligvis besejres med nogle andre virkemidler end den eminente kontraboksning, som Sarah Mahfoud udmanøvrerede Stephanie Ducastel med i sin seneste kamp. Da sydafrikaneren besejrede Alesia Graf udnyttede hun sin højde og sin ekstremt lange rækkevidde til at styre kampen på afstand med et effektivt jab. Hun supplerede med elegante undvigemanøvrer og var særdeles svær at få ram på.

 

De seneste to år i træk er Bukiwe Nonina blevet kåret som årets kvindelige bokser i Sydafrika. Den høje elegante teknikker, som primært har bokset i bantamvægt, har på forhånd bevidst planlagt at forøge muskelmassen med henblik på at satse på en VM-kamp i sin nye tungere vægtklasse, fjervægt, og vil gøre alt for at sikre sig IBF’s titel, som overgår hendes eget nuværende bælte. 

 

”Det bliver bestemt ikke nogen nem opgave for Sarah Mahfoud. Bukiwe Nonina har en helt anden og meget vanskeligere stil end Stephanie Ducastel. Men Sarah er en meget kløgtig bokser. Hun er smart og hurtig og har boksemæssigt forbedret sig kolossalt fra kamp til kamp, så jeg tror på, at hun kan tilkæmpe sig VM-kampen,” siger Mogens Palle.

 

I den anden hovedkamp i Nykøbing F. kæmper det 19-årige boksefænomen Oliver Meng (4-0) på sin egen hjemmebane om IBF’s junior VM-bælte mod Maono Ally (8-3-1) fra Tanzania.

 

I skrivende stund ligger det også fast, at der er kampe med henholdsvis Ditlev Rossing, WBC jr. verdensmester i cruiservægt, Enock Poulsen og Allan Mahfoud. Boksestævnet kommer endvidere til at byde på et par amatørkampe med unge, lokale talenter.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder