Stærk amerikaner afløser afrikaner som modstander i Ditlev Rossings titelkamp i Arena Randers

Efter afbud fra congolesiske Landry Matete skal det danske boksehåb Ditlev Rossing nu i stedet op mod den hårdføre amerikaner Demetrius Banks. WBC har blåstemplet både titelkamp og modstander.

Amerikaneren Demetrius Banks fra Detroit, Michigan bliver Ditlev Rossings nye modstander, når det går løs i bokseringen lørdag den 15. juni i Arena Randers. 
Udskiftningen sker efter et sent afbud fra Landry Matete, DR Congo, som dermed alligevel ikke kommer til Danmark for at udfordre den danske WBC junior-verdensmester.
Amerikaneren med rekordlisten 10-7-1 (5 KO) var senest i ringen for blot to måneder siden, da han boksede uafgjort mod Frankie Lopez, som har en fornem rekordliste på 11 sejre og 1 nederlag og har været indehaver af IBF’s junior-VM-titel. Banks meldes derfor i god fysisk form og som oplagt til at kunne træde til med kort varsel.
I september 2018 knockoutbesejrede han Lamont Singletary (9 sejre, 2 nederlag) i 2. omgang. Demetrius Banks har blandt andet også besejret sin ellers hidtil ubesejrede landsmand Craig Lewis (13-0-1) og tabt på point til så stærke cruiservægtere som eksempelkvis Ryad Merhy (25-1), Arutyun Avetisian (11-0), Adam Balski (10-0) og Alexey Zubov (14-1).
Han står desuden noteret for et nederlag til Ditlev Rossings måske kommende EU-titel-modstander Fabio Turchi, som i dag er helt oppe som nummer 27 i verden ifølge BoxRecs computerrangliste.
WBC har godkendt Banks som modstander, selvom han ikke opfylder alderskravet, og forbundet bekræfter dermed, at kampen helt som oprindeligt får status af en afsluttende ”graduation fight” for Ditlev Rossing som WBC’s junior-verdensmester og dermed en kamp, der i tilfælde af sejr kan bringe højere op på WBC-ranglisten end den nuværende danske placering som nummer 33.
”Vi er meget stolte af Ditlev og ønsker, at han skal have sin ’graduation fight’ og være i stand til at give sine fans en god kamp i sin afsked med WBC Youth-titlen. Da Ditlev er blevet 24 år og ifølge reglerne kan forsvare sin titel en sidste gang i denne eksamen, vil vi acceptere Demetrius Banks som modstander under den forudsætning, at Banks ikke vil kunne beholde titlen, hvis han vinder kampen, idet han ikke lever op til alderskravet. I så fald vil titlen blive erklæret ledig efter kampen,” siger Misty Moravec fra WBC’s Youth Commitee, som med denne gestus samtidig ønsker Ditlev Rossing held og lykke i hans fremtidige boksekarriere.
En sejr vil med andre ord fortsat kunne give Ditlev Rossing et løft på WBC’s verdensrangliste fre mod endnu større titelkampe, og en sejr er samtidig en forudsætning for, at han som tidligere omtalt kan blive godkendt som officiel udfordrer til den ledige EU-titel i cruiservægt.
Danish Fight Night-promotor Mogens Palle er af samme grund glad for, at titelkamp og modstander nu er faldet på plads, og alle detaljer er godkendt.
”Der er jo ingen tvivl om, at det her internationalt set er en langt bedre kamp, end et opgør mod Landry Matete, når man tænker på de topnavne, som Demetrius Banks har mødt i tv-transmitterede hovedkampe i USA, Canada og Europa. Der er tale om en klart større opgave, og selv glæder jeg mig utrolig meget til denne kamp, fordi Ditlev Rossing har haft rigtig god sparring denne gang med den stærke nordirer Tommy McCarthy,” siger Mogens Palle.
Han mener samtidig, at kampen vil give et spændende fingerpraj om, hvor Ditlev Rossing står rent sportsligt i forhold til flere af de øvrige meget stærke profiler i vægtklassen, som har gået tiden ud mod Demetrius Banks.
I de øvrige kampe samme aften i Arena Randers bokser ubesejrede Enock Poulsen som bekendt om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, mens Jeppe Morell skal forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland. Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en vigtig VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med IBF junior-verdensmesteren Oliver Meng samt debutanten Victor Ramon.
Billetter: www.ticketmaster.dk
 
Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/…/danish-fight-night-gal…/466769
 
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com
Fakta om Ditlev Rossing
* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: Roskilde
* Rekordliste som professionel: 11 sejre, 0 nederlag (7 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.
* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).
Tilbage til oversigt

Nyheder