Stortalentet Allan Mahfoud er klar til sin professionelle boksedebut: Min modstander vil kunne mærke slagene

Allan Mahfoud, som er lillebror til Sarah Mahfoud, får sin længe ventede debut i Frederiksberg Hallerne, når han ved lørdagens store boksestævne møder Beka Murjikneli.

 

Den 24-årige bokser fra Hillerød - med både EM- og VM-deltagelse på CV’et – har som amatør udmærket sig som en bomstærk universalbokser, der både har exceptionelle tekniske færdigheder men også fighterevne og punch i næverne. 

I en længere periode hang karrieren i en tynd tråd på grund af fejlbehandlet skulder. Men med et forrygende comeback ved de seneste sjællandske mesterskaber beviste Allan Mahfoud, at han tilbage for fuld styrke, og på lørdag debuterer han så endelig som professionel. 

”Formen er i top. Jeg har haft en masse god sparring med blandt andre Oliver Meng og Abdul Khattab og en masse stærke folk fra amatørernes rækker. Alle forberedelserne har været helt i top. Jeg har endda været på træningslejr i Thailand i to uger i august, hvor jeg sparrede mod folk med forskellige stilarter, så jeg føler mig helt klar,” siger Allan Mahfoud, som især glæder sig til at vise, hvad han kan som bokser.

”Der er meget opmærksomhed fra kammerater og kollegaer, som glæder sig til at se mig i aktion, og jeg er også selv virkelig spændt på at skulle vise, hvad jeg har at byde på og trænet mig frem til. Publikum kan vente at se rigtig god boksning. Forhåbentligt går den ikke tiden ud. Jeg vil være fuldt koncentreret, og jeg vil sørge for, at han vil kunne mærke slagene,”  yder meldingen fra den danske bokser.

Modstanderen er georgiske Beka Murjikneli, som fylder 23 år to dage før kampdatoen. Han står noteret for 4 sejre og 4 nederlag heraf 2 sejre på knockout. I et af nederlagene var georgieren tæt på at stoppe sin svenske modstander, som var en tur i gulvet i en kamp i Sverige.

For Allan Mahfoud vil boksestævnet blive ydermere nervepirrende, fordi storesøster Sarah Mahfoud sammen aften skal bokse sit livs vigtigste kamp til dato mod den verdensrangerede franskmand Stephanie Ducastel (WBC nr. 5, WBA nr. 5 og IBF nr. 7).

”Jeg er næsten altid mere nervøs, når jeg skal se Sarah bokse, end når jeg selv stiller op i ringen. Så der vil helt sikkert komme en mærkelig form for nervøsitet, som jeg skal håndtere. Forhåbentligt kan vi tale hinanden til ro og holde fokus på hver vores kamp. Vores trænere skal nok få styr på det. Jeg har også set Sarahs forberedelser og sparring, og hun er meget fokuseret og rigtig skarp. Man kan godt mærke på hende, at der er noget på spil. Det har også givet mig et ekstra boost i træningslokalet. Jeg er nervøs for, at hun skal bokse, men jeg er ikke nervøs for, om hun vinder. For den skal hun nok klare. Det er jeg sikker på,” siger Allan Mahfoud.

Ved samme stævne bokser Jeppe Morell mod den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. WBC junior-verdensmester i cruiservægt, Ditlev Rossing, bokser mod den forhenværende WBA International-mester, Viktor Polyakov fra Ukraine. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Allan Mahfoud

* Født: 31. maj 1993 i Esbjerg (25 år)

* Hjemby: Hillerød

* Højde: 176 cm.

* Vægtklasse som professionel: Super weltervægt 

* Træner: Steen F. Sørensen og Mads Sørensen

* Amatørkarriere: 80 kampe, 64 sejre. Flere gange dansk og sjællandsk mester, deltagelse ved VM og EM og flere internationale turneringssejre.

* I foråret 2014 var han en af de mest lovende OL-kandidater i Danmark, men en alvorlig skulderskade ifm. en Bundesliga-kamp og en efterfølgende fejldiagnosticering hos en læge kom imidlertid i vejen og tvang ham til at holde en længere pause.

* Fik sit længe ventede comeback ved den seneste udgave af SM, hvor han vandt guld efter tre sejre på tre dage.

* Lillebror til Danish Fight Night-bokseren Sarah Mahfoud.

Tilbage til oversigt

Nyheder