Stortalentet Oliver Meng rykker en vægtklasse op før sin 3. professionelle kamp

U17 EM-bronzevinderen Oliver Meng med ekstra muskelmasse tripper for at komme i ringen igen og møder den 15. september Valentins Kotosovs fra Letland.

Boksefænomenet Oliver Meng, der er udråbt som et af Danmarks største boksetalenter i nyere tid, er klar til sin tredje professionelle kamp, når der igen er Danish Fight Night Galla i Frederiksberg Hallerne.

I det modsatte ringhjørne lørdag den 15. september venter den jævnaldrende lettiske bokser Valentins Kotosovs, som har bokset tre professionelle kampe med to sejre og et nederlag. Lettens ene tabte kamp var et pointnederlag på udebane i Spanien.

Valentins Kotosovs er dog ingen nybegynder i boksning. Ifølge resultatdatabaserne har han som amatør i ungdoms- og juniorrækkerne bokset flere internationale turneringer, og i 2017 besejrede han blandt andet norske Mathias Noel, som trænes af den tidligere Mogens Palle-bokser Anders Styve i Bergen. Noel er dags dato nummer 1 på den norske juniorrangliste i sin vægtklasse.

19-årige Oliver Meng er dog klar til opgaven, og han har efter en nøje tilrettelagt træningsplan forøget muskelmassen, så han i forhold til sidste kamp skifter fra weltervægt til letmellemvægt, hvor vægtgrænsen er 69,85 kilo.

”Jeg glæder mig til at komme i kamp igen. Der er kommet lidt flere kilo på mig. Jeg er ikke blevet tykkere, men der er kommet flere muskler på, fordi jeg er vokset og har intensiveret min styrketræning. Det føles godt, at jeg har fået mulighed for at være lidt større. Jeg føler mig meget stærkere. Jeg er en bokser, som både kan være oppe på tæerne, men som også kan plante fødderne og slå rigtig hårdt, når der brug for det,” siger en forventningsfuld Oliver Meng, som sammen med sin træner og far, Morten Meng, har fokuseret en del på at blive endnu bedre til at foretage temposkift i kampene.

”Jeg har en idé om, hvordan min modstander skal bokses, men jeg forbereder mig altid på at være klar til at møde hvem som helst og hvilken som helst stil. Det gælder om at være omstillingsparat,” siger Oliver Meng.

Kampen er programsat til 6 omgange, og Oliver Meng glæder sig til for første gang at gå fra 4 til 6 omgange, fordi han med sin jern-kondition bliver bedre omgang for omgang.

”Lang de fleste boksere starter på toppen og går så langsomt ned i tempo for hver omgang. Jeg kender min egen krop og ydeevne og kan klø på i et højere tempo senere. Som amatør blev jeg altid bedre omgang for omgang. Jeg er i god form, og jeg ville kunne bokse 12 omgange nu, hvis det skulle være,” lyder meldingen fra OIiver Meng.

Gedser-bokseren laver fortsat fysisk træning sammen med MMA-fighteren og OL-sølvvinderen i brydning, Mark O. Madsen, som selv skal i aktion ved et MMA-stævne blot en uge efter Oliver Meng.

”Det er fedt at træne sammen med en, som er så dedikeret. Vi kan også bruge hinanden til at udveksle idéer omkring træning og timing i forhold til at toppe på det rigtige tidspunkt i forhold til kampdatoen,” siger Oliver Meng, som i sin første profkamp imponerede alle ved at uddele tre gulvture til sin hårdt fightende spanske modstander.

Den 15. september går det løs igen. I en af stævnets øvrige hovedkampe den 15. september bokser den ubesejrede og tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud EM-kvalifikationskamp. Derudover er der spændende main event-kampe med letsværvægteren Jeppe Morell, som møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta og WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt, Ditlev Rossing, som møder Viktor Polyakov. IBF junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock Poulsen, møder franskmanden Renald Garrido.

Derudover bokser de to debutanter Diana Nadim, lillesøster til fodboldstjernen Nadia Nadim, og stortalentet Allan Mahfoud, som er lillebror til Sarah Mahfoud. Til gengæld er der desværre indløbet afbud fra sværvægteren Pierre Madsen, som er skadet og dermed står over den 15. september.

 

Billetsalg: www.ticketmaster.dk

 

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DNFboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder