Super-letvægteren Enock M. Poulsen før sin hårdeste opgave: Det er næste vigtige skridt på vej mod toppen

Den ubesejrede danske IBF jr. verdensmester Enock M. Poulsen svarer igen på provokationerne før lørdagens bokseeksamen mod den toughe og rutinerede franskmand Renald Garrido.

 

Enock M. Poulsen, regerende IBF jr. verdensmester i super letvægt, føler sig godt rustet til lørdagens vigtige EM-test mod den fysisk stærke franskmand Renald Garrido (22-20-2), der har gjort livet surt for både OL- og VM-medaljevindere.

Den tidligere dobbelte franske mester Renald Garrido sendte forleden en række stikpiller i dansk retning, da han udtalte, at han satser på at nedbryde og stoppe sin yngre danske modstander før tid, når de mødes til kamp i Frederiksberg Hallerne.

”Han drømmer, hvis han tror, at han kan stoppe mig på den måde. Det betyder ikke noget for mig, for det kommer ikke til at ske. Det er umuligt. Min form har aldrig været bedre, og jeg kan uden problemer gå 10 eller 12 omgange til træning i højt tempo,” lyder svaret fra Enock M. Poulsen, som er ubesejret i 7 kampe som professionel.

Han er heller ikke bekymret for den erfarne franske showmand, som ikke er bleg for at provokere eller drille ved indvejninger og sende beskeder til sin modstander via de sociale medier.

”En af mine stærkeste egenskaber er mit mentale overskud. Den slags provokationer uden for ringen påvirker mig ikke. Det er showbis fra hans side, og det kan jeg godt abstrahere fra. Det er et spil, som nogle forsøger sig med. Man så i sin tid, at eksempelvis Rashid Kassem blev påvirket af en engelsk modstander, som skubbede og provokerede ham ved indvejningen, og så endte han med at blive stoppet. Men jeg er ikke typen, der lader mig påvirke af den slags,” siger Enock Poulsen.

Den danske bokser frygter heller ikke, at Renald Garrido - som tidligere beskrevet - har gjort livet surt for en række stærke europæiske topboksere, hvoraf nogle har tabt eller kun med nød og næppe har hevet en spinkel pointsejr hjem mod den konstant angribende franskmand.

”Min form har aldrig været bedre. Jeg har haft nogle tempofyldte sparringssessions og har forberedt mig på, at min modstander kommer og presser på hele tiden. Jeg er gået mere til den, end jeg plejer i forhold til løbetræningen. Så fysisk er jeg på toppen, og jeg føler mig meget stærk. Jeg kan sagtens bokse ham tæt på og indefra, hvis det skal være. Så jeg frygter ikke infight. Men det passer normalt bedre til min boksestil at bokse ham udefra,” siger Enock M. Poulsen.

Den danske bokser med de lynhurtige hænder og det sublime benarbejde satser på, at han med en sejr vil rykke nærmere de store titelkampe. Han er samtidig en af de danskere, der tør at drømme stort og samtidig vil satse alt på at indfri sine mål.

”Det er det her, som jeg har kæmpet for, siden jeg var 10 år. Det her er det næste vigtige skridt på vej mod toppen. Jeg vil frem og møde de bedste i verden. Jeg vil være en del af verdenseliten i min vægtklasse. Det er målet,” lyder meldingen, inden det går løs lørdag aften.

Om Danish Fight Night Galla i Frederiksberg Hallerne, lørdag den 15. september:

Sarah Mahfoud (5-0) bokser en opsigtsvækkende EM- og VM-test i fjervægt, når hun møder franske Stephanie Ducastel, som er toprangeret (nummer 5, 5 og 7) hos de tre største VM-forbund (WBA, WBC og IBF). 

Jeppe Morell (nr. 139 i verden ifølge BoxRec) bokser mod den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta (nr. 79 i verden ifølge BoxRec) i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. 

WBC junior-verdensmester i cruiservægt, Ditlev Rossing, bokser mod den forhenværende WBA International-mester, Viktor Polyakov fra Ukraine. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook:  www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.

* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. Nuværende bopæl: Aarhus.

* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)

* Højde: 176 cm.

* Rekordliste: 7-0 (2 KO)

* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)

* Titler: IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 

* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016

* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikation.

Tilbage til oversigt

Nyheder