Supertalentet Oliver Meng har forøget muskelmassen og glæder sig til at levere et flot bokseshow i Hillerød

U17 EM-bronzevinderen Oliver Meng, der bokser sin tredje professionelle kamp den 27. april, kan mærke, at han er blevet markant stærkere siden sidst.

 

Oliver Meng, der er Danmarks yngste professionelle bokser, er klar til sin tredje opgave som professionel bokser.

Den 18-årige højrefodsbokser, som udråbes som et af Danmarks største boksetalenter nogensinde, optræder næste gang i FrederiksborgCentret i Hillerød, når Danish Fight Night ved promoter Mogens Palle og Brian Nielsen afholder professionelt boksestævne i slotsbyen Store Bededag, fredag den 27. april.

Han skulle oprindeligt have bokset på hjemmebane i Nykøbing F. seks dage forinden. Men nu hvor stævnet måtte udskydes, glæder han sig over i stedet at komme i ringen i Hillerød. 

”Jeg havde selvfølgelig glædet mig til at bokse foran alle vennerne og kammeraterne derhjemme. Men om kampen bliver bokset i Hillerød eller et andet sted, kan sådan set være det samme. I sidste ende er der jo kun mig og min modstander i ringen, og jeg har ikke brug for hjælp til at vinde,” lyder det med et smil fra Oliver Meng, der som amatør vandt bronze ved U-17 EM og ikke har tabt en kamp på dansk grund i over 4 år.

I det modsatte ringhjørne venter ikke som oprindeligt planlagt Limbani Chipaka, men i stedet den 24-årige Kuvesa Katembo fra Den Demokratiske Republik Congo. 

Gedser-drengen Oliver Meng har bokset 2 professionelle kampe med sejre i dem begge, mens den 6 år ældre centralafrikaner står noteret for 11 sejre i 13 kampe og derfor umiddelbart er en hård test så tidligt i karrieren.

Men Oliver Meng er klar til opgaven og er ikke bekymret for den 177 centimeter høje afrikaner fra Kinshasa.

”Jeg kender ikke så meget til ham, men jeg er typen, der er god til at omstille mig i en kamp, alt efter hvad der er brug for. Jeg har som amatør bokset en del kampe internationalt mod boksere, som jeg aldrig havde set før. Jeg var ikke passiv på nogen måde, men jeg benyttede gerne første omgang til at læse min modstander, og så kørte jeg dem ellers over i anden og tredje omgang. Så jeg skal nok finde en måde at besejre ham på også,” forklarer Oliver Meng.

Den danske bokser hæfter sig også ved, at han er blevet fysisk stærkere siden sidst. I sin første profkamp, hvor Oliver Meng imponerede alle ved at uddele tre gulvture til den hårdt fightende spanske modstander, vejede det danske stortalent lidt over 64 kilo. Denne gang lyder den aftalte kampvægt på 68 kilo. Det skyldes, at Oliver Meng fysiologisk set ikke er helt færdig med at vokse og udvikle sig.

På den lange bane er det ikke urealistisk, at den 180 centimeter høje bokser ender i super mellemvægt, som var Mikkel Kesslers gamle vægtklasse.

”Man kan virkelig se det på min krop nu, at jeg har fået ekstra muskelmasse. Jeg vokser på den rigtige måde. Jeg er ikke blevet tyk, men jeg vokser og udvikler mig stadig, fordi jeg ikke er så gammel. Jeg styrketræner, men de kilo, der ryger på nu, er en del af min naturlige udvikling. Jeg har bevaret min hurtighed, og det er det vigtigste. Så alt er, som det skal være,” siger Oliver Meng, der til daglig trænes af sin far Morten Meng.

Oliver Meng vendte for få dage siden hjem fra et kortere træningsophold i Tórshavn på Færøerne, hvor der blev opslået træningslejr i den lokale bokseklub med blandt andre staldkollegaerne Allan Mahfoud og Sarah Mahfoud samt den tidligere danmarksmester hos amatørerne Tor Nordahl, Yvonne Bæk Rasmussen og MMA-atleten Mark O. Madsen. 

Oliver Meng har i gennem længere tid trænet crossfit med netop OL-sølvvinderen Mark O. Madsen, som forleden bekendtgjorde, at han dropper brydesporten for udelukkende at koncentrere sig om MMA. Så nu er der blevet plads til endnu mere træning sammen med blandt andre Madsen, som også har fået mere tid til boksetræning.

Oliver Meng har sammen med sin far også haft tid til at finjustere en række tekniske detaljer siden sidst.

”Folk vil jo gerne se knockouts, så vi har trænet en del på, at jeg i de længere professionelle kampe skal have overkroppen lidt mere ned og plante fødderne lidt mere, så der kommer mere kraft bag slagene. Det er ikke sådan, at jeg jagter knockout-slaget, men jeg er sikker på, at mine modstanderne nok skal kunne mærke justeringen. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg slår meget hårdere nu, og at jeg er blevet meget stærkere med de ekstra kilo,” siger Oliver Meng, som tilføjer:

”Jeg går altid i ringen for at levere et show. Jeg glæder mig til at vise alle tilskuere, hvad det er, jeg går og laver. Især fordi jeg jo ikke kan gå i byen med alle venner og bekendte, fordi jeg netop bruger al min tid på træningen.”

Sarah Mahfoud, som er ubesejret i 5 kampe som professionel og for nylig strøg ind som nummer 8 på europaranglisten, skal samme aften bokse om IBF’s interkontinentale titel i super fjervægt. Den danske ”Vild med Dans-vinder” møder den stærke sydafrikaner Unathi Myekeni, som er nummer 13 på WBC’s verdensrangliste samt nummer 17 på BoxRec’s uafhængige computerrangliste, hvilket pt. er 12 pladser bedre placeret end Sarah Mahfoud. En dansk sejr vil bringe Sarah Mahfoud helt op i toppen af mindst 2 af de store, anerkendte VM-forbund (IBF og WBC).

I aftenens anden titelkamp skal danske Enock M. Poulsen for første gang forsvare sin IBF Jr. VM-titel i super letvægt mod den 24-årige hardhitter Robert Quaye fra Ghana.

Der er endvidere kampe med de danske Danish Fight Night-boksere Jeppe Morell, Jonas Madsen, Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, Ditlev ”D-Struction” Rossing og Ali Mohamed. 

Sidst men ikke mindst er der en meget imødeset debutkamp til Diana Nadim, lillesøster til den danske fodboldstjerne Nadia Nadim, som altså bokser sin første professionelle boksekamp efter en imponerende amatørkarriere.

Stævnet indledes allerede klokken 18.30, og udover de 10 professionelle kampe, afvikles der endvidere 2-3 amatørkampe, hvor de bedste fra lokalområdet får mulighed for at snuse til savsmulden.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

 

Fakta om Oliver Meng

Tilbage til oversigt

Nyheder