Velforberedt Ditlev Rossing før konfrontation med Demetrius Banks: ”Jeg vil vise, at jeg hører til blandt de bedste”

Den danske WBC junior-verdensmester Ditlev Rossing meldes i topform før lørdagens boksestævne i Arena Randers. Med en overbevisende sejr vil han vise omverdenen, at han hører til i verdenstoppen.

24-årige Ditlev Rossing, som er ubesejret i 11 kampe, føler sig bedre forberedt end nogensinde før, når han lørdag aften bokser mod amerikaneren Demetrius Banks i sit sidste forsvar af WBC’s junior-VM-titel, den såkaldte ”graduation fight”, der kan give ham et skub af ad WBC’s verdensrangliste, hvor han pt. er nummer 33.

 

Den gode form skyldes især optimal sparring med den nordirske bokser Tommy McCarthy, som er i top 50 i verden, og som næste måned selv skal bokse om WBC’s internationale titel. 

 

”Jeg har fået rigtig meget ud af denne træningslejr. Det er den bedste sparring, jeg nogensinde har fået. Det har løftet mig til et helt andet niveau. Jeg har mærket det fra sparring til sparring, fordi det er gået bedre og bedre for hver gang, og vi har samtidig kunnet arbejdet med de taktiske elementer. Det er rart at få en sparringspartner, som kan holde til at gå nogle flere omgange. Vi har sparret 4 gange om ugen, og det er blevet til 60 omgange på 14 dage. Vi sluttede af med 10 omgange for fuldt drøn med 30 sekunders pause mellem omgangene,” siger Ditlev Rossing, som oplyser, at han tidligere har haft problemer med at få holdbar sparring fra danske boksere. 

 

I det modsatte ringhjørne lørdag aften venter Demetrius Banks, som har en rekordliste på 10-7-1 (5 KO). Amerikaneren havde en succesrig baggrund i American Football i det amerikanske skolesystem, men fik for alvor smag for boksning, da han i sin tid begyndte at træne i den seneste udgave af det nu nedbrændte berømte Kronk gym i Detroit, Michigan.

 

Han var lærenem og efter ganske få amatørkampe kvalificerede han sig til de nationale amerikanske mesterskaber og nåede kvartfinalen og var dermed blandt de 8 bedste i sin vægtklasse. Det udløste et hurtigt skifte til de professionelles rækker, hvor han har mødt langt stærkere modstandere end gennemsnittet.

 

Har har sejre over blandt andre Lamont Singletary (9 sejre, 2 nederlag) og Craig Lewis (13-0-1). Nederlagene har som oftest været på point til så stærke cruiservægtere som eksempelvis Ryad Merhy (25-1), Arutyun Avetisian (11-0), Adam Balski (10-0) og Alexey Zubov (14-1). Ditlev Rossing mener da også, at der er tale om et step-up i forhold til den oprindelige modstander Landry Matete, der meldte afbud i sidste uge.

 

”Han er i hvert fald en mand, der er meget bedre, end hans rekordliste viser. Man skal i hvert fald passe på med at afskrive ham – det skal folk virkelig ikke gøre. Selvom han har flere nederlag end Landry Matete, så er der ingen tvivl om, at han er en bedre modstander. Der er meget mere boksning i ham. De nederlag, som han har, er til nogle af de bedste cruiservægtere, og han er gået tiden ud med de fleste. Derudover kommer han fra Detroit og Kronk og bokser som en rigtig amerikaner, der er skolet efter Emmanuel Stewards bokseprincipper. Det kan man tydeligt se på hans boksestil,” siger Ditlev Rossing og henviser til den afdøde Hall of Fame-træner, som har produceret et hav af raffinerede topboksere.

 

Det danske boksehåb mener imidlertid, at han selv har fysikken og de boksemæssige egenskaber til at håndtere amerikaneren i ringen. 

 

”Jeg ser det på denne måde: Det er ikke mig, der skal omstille mig til min modstander. Det er min modstander, som skal omstille sig på mig. Jeg skal bare gøre det, som jeg plejer. Jeg skal ind og ødelægge ham. Jeg skal selvfølgelig bokse velovervejet og bygge det op og ikke gå ind og bokse vildt og rodet, som jeg af og til gjorde tidligere. Men jeg skal også ind og sætte et højt tempo og være hård ved ham fra start af. Så er der ingen tvivl om, at han ikke vil kunne holde til det,” lyder vurderingen fra den danske bokser.

 

Udover sparringen har samarbejdet med trænerduoen Osama Hadifi og Idris Ahmed fungeret optimalt, og det giver Ditlev Rossing en tro på, at han lørdag aften kan sende et klart signal til verdens øvrige cruiservægtere med en overbevisende sejr over amerikaneren.   

 

”Fokus er på opgaven og på at vinde kampen. Vi har arbejdet målrettet på at forbedre nogle ting, og den opgave skal løses, og det skal gøres koldblodigt. Når det er sagt, så er det her også en oplagt mulighed for at lave et statement. Jeg vil gerne vise, hvor jeg står i forhold til toppen af cruiservægterne og sammenligne mig med de andre stærke folk, som har bokset mod Banks. Jeg vil gerne vise, at jeg også hører til blandt de bedste,” lyder meldingen, inden går løs lørdag aften.

 

I de øvrige kampe i Arena Randers bokser ubesejrede Enock Poulsen som bekendt om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, mens Jeppe Morell skal forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland. Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en vigtig VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med IBF junior-verdensmesteren Oliver Meng samt debutanten Victor Ramon.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/…/danish-fight-night-gal…/466769

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com

 

TV / LIVE-streaming: https://ekstrabladet.dk/plus/tv/boksning/

 

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: Roskilde
* Rekordliste som professionel: 11 sejre, 0 nederlag (7 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).

Tilbage til oversigt

Nyheder