WBC Jr. Verdensmester Ditlev Rossing udfordrer Micki Nielsen til dansk boksebrag: Jeg ved, at jeg er bedre end ham

Ambitionerne rækker ud over de danske grænser. Men står det til den ubesejrede danske bokser Ditlev Rossing, vil han hellere end gerne rydde op i Danmark først ved at eliminere Micki Nielsen. 

 

Lørdag den 15. september går den 23-årige ubesejrede danske cruiservægter Ditlev Rossing i ringen igen, når han ved Danish Fight Night Galla i Frederiksberg Hallerne bokser sin hidtil vigtigste kamp mod den ukrainske OL-bokser og forhenværende WBA International mester Viktor Polyakov. 

På en aftalt catchweight mellem letsværvægt og cruiservægt testes den unge danske bokser med tilnavnet ”D-Struction” mod den rutinerede og hårdføre ukrainer, som har 13 sejre og 4 nederlag mod en række af verdens bedste boksere.

Ditlev Rossing er dog også klar på, når som helst, at stille op til et vaskeægte danskerbrag mod Sauerland-bokseren Micki Nielsen, som han nu udfordrer offentligt.

”Mit potentiale rækker langt ud over Danmarks grænser. Jeg vil gerne op og bokse de helt store kampe. Men derfor kan jeg jo godt starte med at bevise, at jeg er den bedste cruiservægter i Danmark og i resten af Norden,” siger Ditlev Rossing og tilføjer:

”Jeg ved, at jeg er bedre end Micki, selvom han har været professionel i fem år længere end mig. Der er kun én, der kan være den bedste cruiservægter i Danmark, og det er mig. Derfor vil jeg ikke have noget imod at møde ham nu, så jeg kan komme videre derfra.”

Ditlev Rossing, som er ubesejret i 8 kampe som professionel, er regerende WBC junior-verdensmester og viste allerede som amatør særdeles lovende takter som både jysk, dansk og nordisk mester, inden han som 21-årig skrev under på en kontrakt med Mogens Palle. Han føler sig overbevist om, at han har alle redskaber til at besejre sin danske boksekollega fra Albertslund.

”Jeg har fulgt med i Micki Nielsens karriere, siden han blev professionel og set ham bokse de forskellige kampe. Han er fysisk stærk, det er der ingen tvivl om. Men det er jeg bestemt også. Så det alene kan han ikke leve på, når han møder mig. Jeg mener også, at jeg er en bedre bokser allround end ham. Jeg er mere eksplosiv, og så har jeg en hurtighed, som vil være en kæmpe styrke for mig i et indbyrdes opgør. Jeg er klar til at møde ham med det samme,” siger Ditlev Rossing.

Hvis kampen skal blive en realitet, har Ditlev Rossing dog et par ufravigelige krav, der skal opfyldes. Dels skal det være en kamp på et stævne med et fuldstændigt neutralt dommerpanel. Og så skal der være en ordentlig dopingkontrol af begge boksere.

”Jeg kan jo se, at Micki Nielsen og hans lillebror Kevin Nielsen begge er blevet taget for doping tidligere, for henholdsvis testosteron og anabolske steroider. Og Patrick Nielsen missede en dopingkontrol i 2016. Så jeg vil selvfølgelig stille krav om, at der skal afleveres dopingprøver i forbindelse med en sådan kamp,” siger Ditlev Rossing, som meddeler, at han er i topform før boksestævnet den 15. september.

Sarah Mahfoud (5-0) bokser en opsigtsvækkende EM- og VM-test i fjervægt, når hun møder franske Stephanie Ducastel, som er toprangeret (5, 5, og 7) hos de tre største VM-forbund (WBA, WBC og IBF) samt nummer 4 på den uafhængige BoxRec-computerrangliste. En dansk sejr vil med andre ord bringe Mahfoud helt tæt på en af de tre største VM-bælter. Jeppe Morell møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

  

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg

* Nuværende bopæl: København

* Træner: Sherman ”The Tank” Williams

* Rekordliste som professionel: 8 sejre, 0 nederlag (4 sejre før tid)

* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016

* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)

* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre

* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.

* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).

Tilbage til oversigt

Nyheder