Ny modstander til Ditlev Rossing efter sygdom: Skal revanchere Danish Fight Night-kollegas nederlag

Efter et sygdomsafbud skal 23-årige Ditlev Rossing nu møde Soso Abuladze om 

WBC’s junior-VM-titel.

Ditlev ”D-Struction” Rossing kommer alligevel ikke til at prøve kræfter med Miguel Angel Peralta den 5. januar ved Mogens Palles 60 års jubilæums galla i Frederiksberg Hallerne. Argentineren har meldt afbud til kampen på grund af sygdom og erstattes af den 21-årige Soso Abuladze 13-8-1 (9 KO).

Soso Abuladze, som har mødt en hel del stærke modstandere, chokbesejrede ved det seneste Danish Fight Night-stævne Rossings staldkollega og træningskammerat Tobias Sørig og uddelte undervejs en gulvtur og adskillige kæberaslere til danskeren, som dermed blev noteret for sit første nederlag som professionel bokser. 

Det er dog ikke noget, der skræmmer Ditlev Rossing (7-0, 4 KO), som føler, at han har fysikken og de tekniske redskaber til at håndtere sin nye modstander.

”Det betyder ikke noget for mig, at jeg får en ny modstander. Man må bare tilpasse sig. Vi har haft en fantastisk træningslejr op til stævnet, så jeg er klar til hvem som helst, som de stiller op foran mig. Jeg er klar til at erobre min første titel,” siger Ditlev Rossing, som tilføjer, at han nok skal sørge for at hævne Tobias Sørigs nederlag.

WBC har godkendt Abuladze som officiel co-challenger, og der kæmpes derfor fortsat om WBC’s World (Youth) Championship, som er forbundets VM-titel for yngre boksere, der er under 23 år og 11 måneder.

Det har ikke været den nemmeste opgave at finde en bokser med den rette alder, som vel at mærke var villig til med kort varsel at prøve kræfter med den hårdtslående danske cruiservægter. Men Soso Abuladze, som ifølge BoxRec er den bedst rangerede blandt sine landsmænd i vægtklasserne letsværvægt og cruiservægt, er en bokser, der holder formen ved lige og har bokset hele 12 kampe i indeværende år. 

Han har tidligere i 2017 bokset om IBF’s junior-VM-titel mod tyske Leon Bauer, som han tabte til på point efter 10 omgange.

Mod Tobias Sørig var det især de hurtige hænder og den farlige højre, som voldte danskeren problemer. Men Ditlev Rossing føler sig klar til opgaven og glæder sig til at vise, hvad han har lært. 

”Jeg er begyndt at slappe mere af i ringen og kan sætte min boksning op i stedet for bare at bombe løs hele tiden. Jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre til at rulle af og sætte kontraangreb op. Specielt defensivt har jeg udviklet mig rigtig meget. Jeg har hentet meget inspiration fra dygtige boksere fra 30’erne, 40’erne og 50’erne. I dag er boksning meget fysisk betonet. Dengang var det mere en kunst. De var bedre til at passe på sig selv, fordi de boksede så mange kampe. Så jeg føler, at jeg får en masse ud af at nærstudere gamle mestre som Archie Moore, Ezzard Charles og Jersey Joe Walcott,” forklarer den hårdtslående dansker, som har afsluttet 100 omganges sparring i denne træningslejr under ledelse af træner Sherman ”The Tank” Williams.

Boksearrangementet den 5. januar kommer til at byde på i alt 8 kampe med ikke mindre end 5 main events, hvoraf de tre er junior-VM kampe hos IBF og WBC, som er to af de fire store anerkendte VM-forbund.

I en af hovedkampene møder Lolenga Mock som bekendt den aktuelt VM-rangerede og tidligere WBA-verdensmester Dmitri Chudinov, som i 2014 udboksede Patrick Nielsen i en kamp i Moskva.

Jonas Madsen udfordres i et rent dansk opgør om sin IBF junior-VM-titel i letsværvægt af staldkollegaen Andreas Lynggaard.

Derudover får Jeppe Thorbjørn Morell i letsværvægt chancen for at erobre IBF’s Baltic titel, når titlens indehaver, Sven Fornling fra Sverige, sætter sit bælte på spil i et spændende nordisk topbrag.

Enock Poulsen skal i super letvægt forsøge at erobre IBF junior-VM-titlen, når han møder mexicaneren Guadalupe Acosta. 

Derudover er der spændende kampe med den 18-årige weltervægter Oliver Meng, sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 ---- 

Billetter til Frederiksberg Hallerne: www.billetlugen.dk

Alle YouSees tv-kunder kan se boksestævnet på YouSees event-kanal (kanalplads 58, 100 eller 101) fredag den 5. januar fra kl. 19. Har du lavet en favoritliste, så skal denne slås fra, eller kanalen skal tilføjes til favoritlisten. Du kan også finde event-kanalen på din YouSee-app eller via tv.yousee.dk/. 

Hvis du ikke er YouSee-kunde, har du mulighed for at købe adgang til at se arrangementet via www.danishfightnight.tv

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder