5CB78DCF CC0A 4B5D 8ED8 AE9DE558DB2E 1 105 C

05.09.2024

Nikolay Piddubnyy fra Lindholm Bokseklub får sin professionelle debut ved Danish Fight Night den 12. oktober.

Boksepromotor Bettina Palle har skrevet kontrakt med en stærk sværvægter og udvider dermed boksestalden med et spændende navn i boksningens kongeklasse. 

»Jeg er glad for at kunne byde Nikolay Piddubnyy velkommen som professionel bokser. Han er regerende nordisk mester fra 2024 og har vist en stor fremgang de seneste år. Med sin styrke og seværdige boksestil, vil han helt sikkert kunne skabe flotte resultater og appellere til det brede publikum,« siger Bettina Palle, som den 12. oktober markerer sit 25-års jubilæum som boksepromotor med et stort boksestævne i Royal Arena med Sarah Mahfoud i hovedkampen mod brasilianeren Danila Ramos.

I forvejen råder Bettina Palle i sværvægt over det ubesejrede stortalent Mathias Hansen, og dermed bliver der rig mulighed for at opleve endnu mere sværvægtsboksning ved de kommende boksestævner. 

Nikolay Piddubnyy er oprindeligt fra Odessa i Ukraine, men har boet i Danmark siden 2017. Han har de seneste år repræsenteret den hæderkronede Lindholm Bokseklub i Nørresundby, hvor han også er fungerende træner i klubben.

Dansk-ukraineren har bokset 25 kampe som amatør og blev nordisk mester i super-sværvægt (over 91 kilo), da han tidligere på året besejrede danske Gustav Thorsen og nordmanden Ole Laache på sin vej til guldmedaljen.  På nær et enkelt pointnederlag i 2024 til OL-bokseren Omar Shiha har Nikolay Piddubnyy vundet sine seneste 9 kampe i træk siden 2021.

»Jeg er meget spændt på at debutere i Royal Arena. Det bliver interessant, og det bliver en helt ny oplevelse med mindre handsker, ingen undertrøje og mange tilskuere. Man føler sig nok mere som en gladiator i professionel boksning. Det skal nok blive sjovt. Jeg tror på, at det er det rette tidspunkt at satse på professionel boksning. Jeg har nået en del i amatørboksning, og nu er det tid til at se fremad og tage det næste store skridt,« siger Nikolay Piddubnyy.

Nikolay Piddubnyy kom i sin tid til Danmark for at arbejde i minkbranchen. Under sit ophold i Kolding ledte han efter en fritidsbeskæftigelse. Han havde i forvejen boksetrænet to år i Ukraine, så det var oplagt at tage kontakt til den lokale boksetræner Leon Holbæk, som herefter hersede med den ukrainske bokser, der blev gjort kampklar. Senere førte minkarbejdet ham til Mors, og da erhvervet blev lukket ned, endte han til sidst i Aalborg, hvor han i dag arbejder i byggebranchen og stiller op for Lindholm Bokseklub i Nørresundby, hvor han samtidig inspirerer nye talenter som cheftræner sammen med blandt andre den tidligere europamester Søren Søndergaard.

Han bokser dels for at opfylde sine mål om at nå så langt som muligt i sporten, men også for at inspirere de unge boksere, som han træner til daglig.

»Som sportsmand er du nødt til at sætte dig nogle mål og forsøge at indfri dem. Man vil være en dårlig bokser, hvis man ikke drømmer om at erobre VM-bælter. Det er et minimum at sætte sig nogle mål, men jeg er åben for at gå efter alle de chancer og muligheder, der kommer undervejs. Det gælder først og fremmest om at dedikere sig selv fuldt ud og blive den bedste version af sig selv og være et godt forbillede for andre. Jeg er boksetræner i Lindholm Bokseklub, og mine elever inspirerer mig i en sådan grad, at jeg gerne vil betale tilbage til dem og inspirere dem til også at dedikere sig fuldt ud,« siger Nikolay Piddubbnyy.

Den kompakte og muskuløse bokser, der måler 189 centimeter i højden, er overbevist om, at det danske boksepublikum nok skal blive godt underholdt, når han træder op i ringen.

»Jeg tror, at min boksestil passer godt til professionel boksning. Min stil afhænger nogle gange af min modstanders stil. Man skal kunne omstille sig. Normalt foretrækker jeg at bokse en form for aggressiv kontraboksning. Jeg forsøger at presse på fysisk, men vil stadig gerne have min modstander til at angribe, så jeg kan undvige og svare igen med kontraangreb og flere slag. Jeg kan også lide at bruge mine ben og fødder til at bokse fra distancen, hvis det er oplagt, men normalt er mine modstandere højere end mig, og derfor bokser jeg ofte mere aggressivt for at lukke afstanden. En stor haj vil sikkert forsøge at bide et stort stykke af sit bytte. Jeg angriber mere som en piratfisk, der bider i mindre stykker, men så tilpas mange gange, at det tager mere væk fra min modstander, jo længere kampen varer,« lyder meldingen fra Nikolay Piddubnyy.

Informationer om de forskellige kampe følger den kommende tid.

Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er allerede sat til salg via Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
YouTube: www.youtube.com/@DanishFightNightReal

Fakta om Nikolay Piddubbnyy

  • Født: 21. maj 1991 i Odessa, Ukraine.
  • Nuværende hjemby: Aalborg
  • Arbejde: Bygningserhverv og boksetræner i Lindholm Bokseklub
  • Højde: 189 centimeter
  • Vægtklasse: Sværvægt
  • Træner: Konstantin Kuchmenko
  • Bokseklub: Lindholm Bokseklub
  • Amatørkarriere (olympisk stil): 25 kampe heraf 20 sejre. Nordisk mester i supersværvægt (2024).