Hamza 12Okt24 2436X1365

07.09.2024

Boksebrag i Royal Arena: Ubesejrede Hamza Hussein kæmper mod ubesejret italiener den 12. oktober

Hamza Hussein fra Husum i København er ubesejret i 7 kampe som professionel og tørner den 12. oktober sammen med italienske Osvaldo Finizio, som er ubesejret i 4 kampe som professionel. Den 26-årige italiener har stoppet alle sine modstandere før tid, mens 24-årige Hamza Hussein har to knockoutsejre på rekordlisten.

De relativt nye professionelle boksere i cruiservægtklassen møder dermed hinanden i en meget hårdt matchet kamp tidligt i karrieren, og der er med andre ord lagt op til en spektakulær og spændende højrisikokamp som en af forretterne til boksegallaens hovedkamp mellem danske Sarah Mahfoud og brasilianske Danila Ramos, som bokser VM-kvalifikationskamp i WBO-regi.

Osvaldo Finizio er fra Battipaglia i det sydlige Italien, men har bopæl i Miami, Florida, USA. Han debuterede som professionel i 2022 (samme år som Hamza Hussein) og er som sagt ubesejret i fem kampe, som alle er afgjort før tid. I sin seneste kamp den 7. juli 2024 stoppede han marokkaneren Abderrazek Kobba i 1. omgang. 

Den 26-årige italiener, der måler 190 centimeter i højden, beskrives som en fysisk stærk bokser, der slår tungt og arbejder bag sit lange jab.

Osvaldo Finizio med tilnavnet ”The Italian Hustler” har også en del erfaring fra amatørboksning og blev i 2020 regional mester i den syditalienske region Campanien, som med sine godt 6 millioner indbyggere blandt andet omfatter storbyen Napoli. Det skete med en semifinalesejr over den forsvarende mester Gianluca Galli og en finalesejr over Francesco Landolfo.

Hamza Hussein har som bekendt bokset syv kampe som professionel. Han er noget så sjældent som ubesejret både som professionel og som amatørbokser. I november 2022 vandt guld i 92-kilo-klassen, da DM i boksning blev afviklet i Vejle.

Som professionel har han blandt andet besejret landsmanden Thorbjørn Boudigaard i et gedigent boksebrag i Royal Arena, og han har ligeledes besejret den stærke georgier Irakli Alanidze, der forinden havde besejret den danske TK Promotion-bokser Jeppe Møller Christensen. I sin seneste optræden i Royal Arena knockoutede Hamza Hussein før sommerpausen Josip Pehar fra Kroatien i første omgang.

Hamza Hussein, som forleden skrev en længerevarende kontrakt med boksepromotor Bettina Palle, er højrefodsbokser og måler 193 centimeter i højden. Fra 2013 begyndte han at træne mere målrettet med masser af sparring, men han stillede ikke op til kampe før i 2018, da han vandt Hvidovre Box Cup. Han har lært alt om boksning gennem sin bror Ali Hussein, som han også har med sig i ringhjørnet, og som også selv har bokset kampe ved tidligere Danish Fight Night-boksegallaer.

Der forventes i alt 8-9 kampe på programmet den 12. oktober. Begivenheden markerer samtidig, at det i oktober er 25 år siden, Bettina Palle arrangerede sit første boksestævne, hvilket vil blive fejret på behørig vis den pågældende aften. Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er allerede sat til salg via Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
YouTube: www.youtube.com/@DanishFightNightReal

Fakta om Hamza Hussein

  • 24 år
  • Bor i Husum, København
  • Uddannelse: Læser til maskinmester i København
  • Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub
  • Træner-team: Osama Hadifi, Ali Hussein, Robert Larsen og Idris Ahmed.
  • Højde: 193 centimeter
  • Kampvægt: 91 kilo (cruiservægt)
  • Rekordliste som professionel: 7-0 (2 KO)
  • Professionel debut: 13. maj 2022 i Berlin.
  • Rekordliste som amatør: 8-0
  • Dansk mester i 2022 i 92-kilo-klassen