Frederik Lundgaard Jensen 01

28.09.2024

Mangedobbelt dansk og nordisk mester samt EM- og VM-bokser skifter til professionel boksning


Dermed er der føjet et meget interessant navn til kampprogrammet, når Bettina Palle afholder Danish Fight Night. Det er ved samme begivenhed, at Sarah Mahfoud bokser VM-kvalifikationskamp mod Danila Ramos fra Brasilien.

»Jeg er meget glad for at kunne præsentere Frederik Lundgaard Jensen i ringen den 12. oktober. Det er et af de absolut største danske navne fra amatørernes rækker, der stiller op til kamp i Royal Arena med en masse DM-titler, nordiske mesterskaber samt VM- og EM-deltagelse i bagagen. Han har hurtighed, overblik og timing, og jeg er overbevist om, at han nok skal imponere publikum med sin bokseerfaring og tekniske færdigheder,« siger Bettina Palle, som med boksegallaen markerer sit 25-års jubilæum som boksepromotor. 

Frederik Lundgaard Jensen er lidt af en institution i dansk boksning. Han har bokset godt 280 kampe som amatør og har vundet ikke mindre end 13 DM-titler heraf 10 danske mesterskaber som elitebokser i voksenrækkerne. Han har desuden vundet guld ved de nordiske mesterskaber hele 8 gange tre forskellige vægtklasser, og han har deltaget ved både VM og EM flere gange.

Den 28-årige højrefodsbokser, som fik sin boksemæssige opdragelse i Pandrup Bokseklub, har blandt andet to femtepladser (kvartfinaleplacering) ved EM på resumeet, og han har vundet sin indledende kamp ved to verdensmesterskaber.

I 2020 gik han to vægtklasser op og mødte sin landsholdkollega Nikolai Terteryan i en DM-finale, der i foromtalen blev kaldt årtiets boksekamp. Frederik Lundgaard Jensen vandt efter en meget tæt og spændende kamp.

Han har desuden været snublende tæt på at kvalificere sig til OL. I 2016 var han blot en enkelt sejr fra at komme med til OL i Rio de Janeiro, mens han tabte på en uheldig øjenskade i den første OL-kvalifikationsturnering før OL i Tokyo. På grund af coronapandemien blev den planlagte efterfølgende kvalifikationsturnering aflyst, hvilket spændte ben for de danske OL-drømme.

Den nordjyske bokser med de hurtige næver nåede kvartfinalen ved European Games i 2023 og var dermed én sejr fra direkte kvalifikation til OL i 2024. I opsamlingskvalifikationen i Bangkok vandt han sin første kamp, men tabte herefter sin anden kamp, og dermed glippede OL-drømmen.

Det er medvirkende årsag til, at han nu vil prøve lykken som professionel bokser.

»Jeg ser frem til at debutere i professionel boksning. Jeg har været rigtig glad for at bokse som amatør og har opnået flotte resultater. Jeg har forsøgt at kvalificere mig til OL et par gange, og dermed synes jeg også, at tiden er inde til at tage springet til professionel boksning. Jeg interesserer mig meget for professionel boksning og jeg tror, at jeg kan komme til at gøre det godt. Aldersmæssigt topper jeg måske om fem år, så hvis jeg skal nå at få en god professionel karriere, så er det også på tide, at jeg kommer i gang med den,« siger Frederik Lundgaard Jensen og tilføjer:

»Jeg er glad for, at jeg kan se tilbage på en flot amatørkarriere og især på den sidste periode, hvor jeg har været allerstærkest og virkelig fokuseret. Det er den mentalitet, som jeg vil tage med mig i ringen den 12. oktober.«

Målsætningen for manden, der i dag bor i Nørresundby, er at komme til at møde de bedste i verden, og den 28-årige tømrer vil i den forbindelse satse på fjervægt, som har en vægtgrænse på 57,2 kilogram. Det er en vægtklasse, som især er befolket af stærke mexicanske boksere. 300 ud af vægtklassen godt 1.700 aktive boksere kommer således fra Mexico. Frederik Lundgaard Jensen, som netop besejrede Mexicos OL-kandidat ved OL-kvalifikationen i Bangkok, er klar på udfordringen og har store ambitioner.

»Jeg vil naturligvis gerne bokse mod de allerbedste og prøve at konkurrere på allerhøjeste niveau, ligesom jeg gjorde som amatør. Det ultimative mål er selvfølgelig at bliver verdensmester. Forhåbentligt kan jeg en dag få chancen for at bokse mod de allerbedste, men det gælder i første omgang om at bokse godt, få solgt mig selv, og vinde mine kampe. Jeg skal i første omgang omstille mig til at bokse flere omgange,« siger Frederik Lundgaard Jensen, der som barn blev lokket med til boksetræning i Pandrup Bokseklub af sin egen bror og især blev inspireret til at bokse kampe efter at have overværet et boksestævne med blandt andre Torben Keller og Kasper Bruun i ringen.

Der er i alt 9 kampe på programmet den 12. oktober heriblandt med dansk deltagelse af Sarah Mahfoud, Oliver Zaren, Hamza Hussein, Nikolay Piddubnyy, Mathias Hansen og Victor Ramon.  Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er til salg via Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Frederik Lundgaard Jensen


Født: 17. december 1995. Opvokset i Hune i Nordjylland.


Nuværende hjemby: Nørresundby
Højde: 180 cm.
Kampvægt: Ca. 57 kilo (fjervægt)
Klub: Pandrup Bokseklub
Træner: Brian Brix
Professionel debut: 12. oktober 2024 i Royal Arena, København.
Amatørkarriere: 280 kampe. DM-guld 13 gange heraf 10 gange dansk mester som elitebokser i voksenrækkerne samt 8 gange nordisk mester i tre forskellige vægtklasser. 12 gange jysk mester. 1 gang sjællandsk mester. VM- og EM-deltagelse (5. plads ved EM i 2015 og 2022). Guld i flere store internationale turneringer herunder GeeBee Tournament i Finland og Boxam i Spanien. Bronze ved EU-mesterskaberne i 2015 m.m.