241012 Danish Fight Night I Royal Arena Banner

31.07.2024

Sarah Mahfoud har flere VM-ambitioner og bokser igen den 12. oktober

Den tidligere verdensmester vender tilbage til bokseringen lørdag den 12. oktober ved boksepromotor Bettina Palles 25-års jubilæumsstævne, som finder sted i Royal Arena.

Sarah Mahfoud missede som bekendt chancen for at genvinde et stort VM-bælte, da hun i april i Las Vegas tabte på point til den ubesejrede og nuværende WBC-verdensmester Skye Nicolson. Men trods skuffelsen over nederlaget har hun stadig mod på mere og melder sig klar til kamp, når der på ny er boksefest i Royal Arena.

Danish Fight Night-begivenheden markerer samtidig, at det nu er 25 år siden, at Bettina Palle arrangerede sit første boksestævne, hvilket vil blive fejret på behørig vis den pågældende aften.

»Lysten til boksning og den der særlige gnist, som man skal have, er begyndt at vende tilbage. Så nu er det bare op på hesten igen. Jeg har et stærkt hold bag mig og fået lagt en god plan i forhold til forberedelserne, som bliver lidt anderledes, end de har været før. Jeg er fortsat højt rangeret hos flere af VM-forbundene, så jeg er bestemt ikke færdig endnu. Jeg synes det ville være ærgerligt at stoppe efter mit nederlag i Las Vegas, når jeg ved, at jeg har så meget mere at give af. Nu skal jeg bare give den gas i træningslokalet og lave en god kamp den 12. oktober,« siger Sarah Mahfoud, som netop er hjemvendt fra et længere ophold på Færøerne, hvor hun blandt fejrede den færøske nationaldag med familie og venner.

Den dansk-færøske bokser, som var IBF-verdensmester fra 2020 til 2022, jagter en ny VM-kamp i fjervægt i et af de fire store VM-forbund. Vægtklassen har været domineret af Amanda Serrano i de seneste år, men der er opbrud og nye verdensmestre på vej.

Skye Nicolson sidder som bekendt på tronen hos WBC, og så er IBF-titlen netop blevet ledig, fordi Amanda Serrano ikke kunne forsvare verdensmesterskabet indenfor den fastsatte tidsfrist. Ifølge tyske medier er Nina Meinke, som Sarah Mahfoud tidligere har besejret i en VM-kamp, blevet indstillet til at bokse om den ledige titel.

Amanda Serrano er fortsat verdensmester hos WBA og WBO, men skal til november bokse VM-kamp i super-letvægt mod Katie Taylor, og det er dermed uvist, hvad der vil ske bagefter. Vinder hun titelkampen, vil et forbund som WBO sandsynligvis stille krav om, at hun inden 14 dage skal beslutte hvilken af de to vægtklasser, hun vil forblive verdensmester i.

Sarah Mahfoud er aktuelt rangeret som nummer 2 hos WBO, nummer 1 hos WBC og nummer 6 hos IBF. Hun befinder sig med andre i slipvinden af verdensmestrene og tæt på en ny VM-chance - især hvis hun kommer tilbage på vindersporet i sin næste kamp. Samtidig er hun dog i en situation, hvor hver eneste kamp fra nu af sandsynligvis vil være en knald-eller-fald-kamp, og derfor er det ekstremt vigtigt, at hun klarer sig godt den 12. oktober.

»Jeg har brugt så mange år på det her, og jeg ved ikke, hvor mange år jeg har tilbage i boksning, så nu vil jeg gerne give det den sidste skalle og se, hvor højt jeg kan komme op igen, og det er selvfølgelig en VM-titel, som jeg drømmer om igen. Pt. satser vi fortsat på fjervægt. Jeg ligger vægtmæssigt lidt for godt i fjervægt og skal aldrig presse mig selv ned i vægt, så i teorien kan jeg også bokse i super-bantamvægt, hvis der dukker en mulighed op. Men forhandlinger om kampe lader jeg Bettina Palle tage sig af,« siger Sarah Mahfoud, som glæder sig til at vende tilbage i topform.

Danish Fight Night den 12. oktober afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er allerede sat til salg via Ticketmaster.

Flere nyheder om stævnet følger den kommende tid.

Fakta om Sarah Mahfoud

  • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.
  • Rekordliste: 14-2 (3 KO).
  • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).
  • Højde: 165 cm.

Titler og meritter

Tidligere WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023 - forsvarede titlen mod Marcela Acuña i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020 - forsvarede titlen mod den officielle udfordrer Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.

  • Trænere: Allan Mahfoud og Mauricio Ramirez.
  • Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.
  • Ranglisteplaceringer: IBF #6, WBO #2, WBC #1 samt BoxRec computerrangliste #3.
  • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite).

Links