Sarah M på vej Bristol

19.09.2024

Sarah Mahfoud rejser til Wales før vigtigt boksebrag

Lørdag den 12. oktober går det som bekendt løs i Royal Arena, når den danske topbokser Sarah Mahfoud tørner sammen med brasilianske Danila Ramos i en kamp om WBO’s Internationale titel i fjervægt, som er en form for kvalifikationskamp til WBO’s verdensmesterskab. 

For at kunne forberede sig bedst muligt til den vigtige boksekamp fløj Sarah Mahfoud onsdag - sammen med sin lillebror og træner Allan Mahfoud - til Cardiff i Wales, hvor de har indlogeret sig i en lejlighed for de kommende to uger. 

En del af træningen skal herefter foregå i Prosperity Sports Gym, hvor Sarah Mahfoud blandt andet skal sparre med den stærke nigerianer Elizabeth Oshoba, som er ubesejret i 8 kampe som professionel.

Det er den samme Elizabeth Oshoba, der den 13. januar 2024 i Royal Arena fremviste stor slagkraft og ypperlige boksefærdigheder, da hun stoppede sin italienske modstander Michela Braga i 10. omgang.

Elizabeth Oshoba er dags dato rangeret som nummer 5 på BoxRec’s uafhængige computerrangliste i letvægt, som er to vægtklasser over fjervægtsklassen, som Sarah Mahfoud bokser i. Det bliver derfor en fysisk stærk og meget kompetent bokser, som kommer til at presse den danske bokser i absolut topform.

»Jeg glæder mig til at komme i gang herovre. Jeg ved, at der nogle andre stærke piger og professionelle boksere, som jeg kan sparre med. Det var måske noget af det, som jeg manglede lidt op til min seneste VM-kamp, men man lærer jo hele tiden. Bettina Palle har sørget for, at jeg sammen med min bror kan tage herover og træne i de næste 12 dage og fokusere 100 pct. på min kommende opgave. Det er nødvendigt, for det bliver ingen nem kamp, og jeg skal give alt, hvad jeg har for at vinde. Jeg skal være 100 pct. klar, og det tror jeg, at denne tur kan sikre,« siger Sarah Mahfoud, som var IBF-verdensmester fra 2020 til 2022 og nu jagter en ny VM-kamp i fjervægt i et af de fire store VM-forbund. 

Vægtklassen har været domineret af Amanda Serrano i de seneste år, men der er opbrud og nye verdensmestre på vej, og opgøret den 12. oktober vil rykke vinderen afgørende tæt på en ny VM-chance.

»Det bliver fedt at få ny inspiration til træning og se, hvordan de gør det i udlandet. Muligvis tager vi også til London og gennemfører noget sparring der. Det er en oplagt mulighed for at forberede sig og lukke af for alle hverdagsting og udelukkende fokusere på kampen uden for mange forstyrrelser. Jeg har ikke rigtigt prøvet denne form for træningscamp før. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se, hvad det kan gøre for mig, når det bliver så intensivt og fokuseret. Tidligere har jeg op til flere kampe arbejdet ved siden af på hospitalet som sygeplejerske. Jeg føler altid, at jeg har været klar til mine kampe, men jeg tror, at jeg kommer til at være endnu mere klar end nogensinde før. Jeg har tidligere sparret en del med mænd, som jo er fysisk stærkere. Det er ikke dårligt at sparre med mænd, men der er en anden form for intensitet og tempo, når man sparrer med jævnbyrdige piger. Man presser hinanden på en anden måde, og det tror jeg, at jeg får gavn af denne gang,« siger Sarah Mahfoud, som også på dansk grund har draget nytte af at sparre med det danske supertalent Sofie Rosshaug, som ligeledes skal bokse i Royal Arena den 12. oktober.

Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er til salg via Ticketmaster.

Boksegallaen markerer, at det er 25 år siden, at Bettina Palle arrangerede sit første boksestævne, hvilket vil blive fejret på behørig vis den pågældende aften. Der er 9 professionelle boksekampe på programmet med blandt andre danske boksere som Oliver Zaren, Hamza Hussein, Victor Ramon, Mathias Hansen, Nikolay Piddubnyy og Sofie Rosshaug.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Ticketmaster: www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-2024-billetter/551827

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning


YouTube: www.youtube.com/@DanishFightNightReal

Videolink: Highlights fra Elizabeth Oshoba vs. Michela Braga, 13.01.2024: www.youtube.com/watch?v=FLd3iPfAYWE

Fakta om Sarah Mahfoud


  • * Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.

  • * Rekordliste: 14-2 (3 KO).

  • * Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).

  • * Højde: 165 cm.

  • * Titler og meritter: Tidligere WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023 - forsvarede titlen mod Marcela Acuña i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020 - forsvarede titlen mod den officielle udfordrer Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
    * Trænere: Allan Mahfoud og Mauricio Ramirez.

  • * Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.

  • * Aktuelle ranglisteplaceringer: WBO #2, WBC #1, IBF #8 samt BoxRec-computerrangliste #3.

  • * Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)