241012 Danish Fight Night Hamza Hussein 2

05.08.2024

Ubesejrede Hamza Hussein kæmper den 12. oktober i Royal Arena og har skrevet kontrakt med boksepromotor Bettina Palle

Den danske boksepromotor Bettina Palle kan i denne uge levere to gode nyheder for dansk boksning før sit kommende boksestævne.

Dels er Danmarks bedste cruiservægter Hamza Hussein fra Husum tilbage i bokseringen, når der den 12. oktober er professionel boksning og Danish Fight Night i Royal Arena.

Og dels har selvsamme Hamza Hussein skrevet kontrakt med boksepromotoren om et længerevarende samarbejde i forhold til boksekarrieren.

Kontrakten blev underskrevet forleden i lokalerne hos Bagsværd Lakrids, som er en af sponsorerne bag Danish Fight Night, og begge parter er glade for, at samarbejdet nu bliver mere formaliseret med et forstærket fokus på fremtiden.

»Hamza Hussein er en meget talentfuld bokser, der har udviklet sig markant på det seneste. Han har vist rigtig flot boksning, og ifølge BoxRec-computeranglisten er han efter blot 7 kampe rykket op som nummer 160 i verden ud af de godt 1.300 aktive cruiservægtere på verdensplan. Ifølge samme liste er han nu nummer 1 i Danmark blandt de seks aktive danske cruiservægtere. Jeg tror på, at han går en spændende fremtid i møde i boksesporten, og jeg vil meget gerne være med til at støtte op på rejsen mod de store mål,« siger Bettina Palle, der ved boksegallaen den 12. oktober kan fejre sit 25-års-jubilæum som boksepromotor.

Den 24-årige boksende maskinmester-elev fra Husum ser ligeledes lyst på fremtiden og glæder sig til de kommende udfordringer:

»Jeg er godt tilfreds med aftalen, og jeg er meget positiv indstillet i forhold til fremtiden. Det er rart, at jeg er sikret en del kampe om året, og nu kan jeg levere en koncentreret indsats og fokusere på at ramme toppen,« siger Hamza Hussein og tilføjer:

»Jeg har altid sigtet efter at blive den bedste i verden. Det kræver hårdt arbejde. Lige nu ved jeg godt, at jeg ikke er den bedste, og jeg regner heller ikke med at være den bedste til næste år eller om to år, men jeg arbejder frem mod at blive det om nogle år. Man skal være realistisk omkring, at man ikke bare bliver den bedste lige med det samme, men man skal altid arbejde frem imod at blive den bedste, og i boksning er der altid noget, man kan blive bedre til.«

Hamza Hussein har bokset syv kampe som professionel. Han er noget så sjældent ubesejret både som professionel og som amatørbokser. I november 2022 vandt guld i 92-kilo-klassen, da DM i boksning blev afviklet i Vejle.

Som professionel har han blandt andet besejret landsmanden Thorbjørn Boudigaard i et gedigent boksebrag i Royal Arena, og han har ligeledes besejret den stærke georgier Irakli Alanidze, der forinden havde besejret den danske TK Promotion-bokser Jeppe Møller Christensen.

I sin seneste optræden i Royal Arena knockoutede han før sommerpausen Josip Pehar fra Kroatien i første omgang.

»Det var dejligt at få afsluttet kampen hurtigt, og jeg glæder mig til at bokse igen. Publikum kan forvente en skarp og stærk Hamza Hussein, som er hurtig på benene, og som bokser klogt som altid. Jeg passer på mig selv, men lige pludselig kommer der en overraskelse. Man skal i hvert fald ikke tro, at det bliver en kedelig kamp. Publikum skal være helt klar, for der er altid drama i mine kampe,« lyder meldingen fra Hamza Hussein.

Det er allerede annonceret, at den tidligere danske verdensmester Sarah Mahfoud bokser hovedkamp den 12. oktober, og de forskellige matchninger og modstandere vil blive annonceret den kommende tid. Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser, og billetter er allerede sat til salg via Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Vedlagte fotos til fri afbenyttelse: Hamza Hussein (til højre) med sin rådgiver og træner Robert Larsen.

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
YouTube: www.youtube.com/@DanishFightNightReal

Fakta om Hamza Hussein

  • 24 år
  • Bor i Husum, København
  • Læser til maskinmester i København
  • Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub
  • Træner-team: Osama Hadifi, Ali Hussein, Robert Larsen og Idris Ahmed.
  • Højde: 193 centimeter
  • Kampvægt: 91 kilo (cruiservægt)
  • Rekordliste som professionel: 7-0 (2 KO)
  • Rekordliste som amatør: 8-0
  • Dansk mester i 2022 i 92-kilo-klassen

 

Hamza Hussein (th) sammen med rådgiver og træner Robert Larsen
Hamza Hussein (th) sammen med rådgiver og træner Robert Larsen