Internationalt topopgør: Ubesejrede boksere kæmper om WBC Silver-titlen

“Somebody’s O has got to go!” Sådan lyder en velkendt boksevending, og den gælder også ved den store boksegalla i Royal Arena lørdag den 13. januar.

I en af kampene kæmper ubesejrede Michela Braga (6 sejre, 0 nederlag) fra Italien nemlig mod ligeledes ubesejrede Elizabeth Oshoba fra Nigeria, som også har hentet seks sejre i seks kampe.

Bokserne kæmper om den ledige WBC Silver-titel i fjervægt, som danske Sarah Mahfoud forleden gav afkald på, idet hun nu er formelt indstillet til en stor VM-kamp i WBC-regi mod australske Skye Nicolson.

»Der er tale om to stærke boksere i et internationalt topopgør. Vinderen af kampen mellem Elizabeth Oshoba og Michela Braga rykker tættere på at kunne blive officiel udfordrer til WBC’s verdensmester på et senere tidspunkt og kan dermed potentielt komme til at møde Sarah Mahfoud i fremtiden,« siger promotor Bettina Palle, som i tilfælde af sejr til nigerianske Oshoba allerede har indgået en aftale med Oshobas engelske manager om mulighed for flere kampe på dansk grund.

Ud over titelbæltet og den umiddelbare gevinst ved at rykke tættere på en stor VM-kamp er der som sagt også den ekstra særlige ære på spil: Nemlig at vinderen kommer til at pådrage taberen sit første nederlag.

24-årige Oshoba, som er placeret som nummer 8 i verden i super fjervægt på BoxRec’s uafhængige computerangliste, er både teknisk dygtig og slår hårdt. Som amatørbokser vandt hun sølv ved Commonwealth-mesterskaberne i 2022 og bronze ved de afrikanske mesterskaber. Hun boksede sine to første profkampe i Nigeria, men er sidenhen flyttet til London, England, hvor hun har bokset sine seneste fire kampe. Oshoba er også rangeret som nr. 11 hos IBF.

Michela Braga fra Italien er regerende italiensk mester i fjervægt og ligger blandt andet nummer 15 på IBF’s verdensrangliste og nummer 23 på BoxRec’s computerrangliste. Hun er en offensiv bokser, der ofte søger infight, og dermed er der lagt op til en spændende konfrontation mellem to angrebsivrige boksere.

Hovedkampen den 13. januar er som bekendt opgøret om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt mellem Oliver Meng og Felice Moncelli. Denne titelkamp er programsat til 12 omgange.

Derudover er der kampe med sværvægteren Mathias Hansen og cruiservægteren Hamza Hussein samt sandsynligvis en dansk debutant, som i øjeblikket er ved at gennemgå lægeundersøgelser og godkendelsesprocessen hos DPBF.

Stævnet indledes med kampe i olympisk boksning (3 gange 3 minutter) med blandt andre landsholdsboksere fra Herlev Boxing i hårde matchninger.

Boksegallaens hovedkampe transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Køb billetter på Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook