Thorbjørn Boudigaard på jagt efter sin anden sejr som professionel bokser

Danish Fight Night i Royal Arena byder på endnu en kamp med den seværdige publikumsfighter fra Skive, når det går løs den 13. januar.

Tilskuere, der skal i Royal Arena i det nye år for at se danske Oliver Meng bokse titelkamp mod italieneren Felice Moncelli, får også mulighed for at se den 22-årige Thorbjørn Boudiggard, som skal bokse sin tredje kamp som professionel.

Den offensive Skive-bokser står noteret for 1 sejr og 1 nederlag, og en del vil sikkert huske, at han var med til at levere en yderst seværdig publikumsfight, da han den 26. maj 2023 debuterede i en knaldhård og opsigtsvækkende matchning mod sin ubesejrede landsmand Hamza Hussein.

Thorbjørn Boudigaard tabte kampen på point, men vandt herefter den 7. oktober 2023 sin første profkamp, da han stoppede en georgisk modstander, og nu skal han så bokse sin tredje kamp.

»Jeg ser frem til at vende tilbage til bokseringen, og jeg forventer, at det igen bliver en publikumsvenlig fight. Jeg har trænet hårdt siden min seneste kamp og bygget oven på min fysiske form. Derudover har jeg fået masser af sparring, så jeg er skarp og klar til at gå op og levere,« siger Thorbjørn Boudigaard.

Denne gang skal han op mod ungarske Tamas Kozma, som han oprindeligt også skulle have mødt ved det seneste stævne, men ungareren pådrog sig dengang en skade kort før den planlagte afrejse til Danmark.

Den 30-årige ungarer blev i et hæsblæsende opgør stoppet af danske Tobias Sørig i anden omgang den 26. maj sidste år i Royal Arena, men Tamas Kozma var selv farlig indtil knockoutstødet og må alt andet lige betegnes som noget stærkere end hans rekordliste på 6 sejre, 10 nederlag og 3 uafgjorte kampe umiddelbart antyder. Ungareren har nemlig bokset flertallet af sine kampe på udebane mod stærke hjemmebaneboksere (9 af dem var ubesejrede) og har til trods for de svære vilkår leveret flere overraskelser. Han har eksempelvis tre sejre på udebane mod ubesejrede boksere som Andrea Roncon i Italien, David Hosek i Tyskland og Kent Erik Bådstad i Norge. Sidstnævnte var norsk mester i amatørrækkerne og landsholdsbokser, da han gik over som professionel, men blev altså slået ud af Kozma.

»Han er en klassisk og farlig journeyman, som har mødt mange stærke modstandere. Han er akavet og slår hårdt, så jeg skal passe godt på mig selv i starten. Men hvis jeg samtidig lægger et hårdt pres på ham, så tror jeg hurtigt, han mister lysten til at være derinde, og det er det, som vi har forberedt os på at gøre,« siger Thorbjørn Boudigaard, som lover endnu en publikumsvenlig kamp og en endnu bedre version af sig selv.

Ungareren er i øvrigt placeret 454 pladser foran danskeren på BoxRec’s computerrangliste i cruiservægt, så Thorbjørn Boudigaard kan med en sejr tage et gevaldigt spring op ad ranglisten på et meget tidligt stadie i karrieren.

Hovedkampen den 13. januar er som bekendt opgøret om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt mellem Oliver Meng og Felice Moncelli. Denne kamp er programsat til 12 omgange.

To ubesejrede boksere, Michela Braga fra Italien og Elizabeth Oshoba fra Nigeria, kæmper om den ledige WBC Silver-titel i fjervægt.

Derudover er der kampe med sværvægteren Mathias Hansen og cruiservægteren Hamza Hussein samt en dansk debutant.

Stævnet indledes med kampe i olympisk boksning (3 gange 3 minutter) med blandt andre landsholdsboksere fra Herlev Boxing i hårde matchninger.

Boksegallaens hovedkampe transmitteres direkte af Pluto TV, og de indledende kampe sendes forskudt efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Køb billetter på Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook